Winterfeestentocht


Nieuwe woonwijk Stakendijke

De Winterfeestentocht leidt je langs weilanden, dreven, bossen, vijvers en cultureel erfgoed in de streek van Sijsele-Damme. Je kan kiezen tussen 4 wandelroutes van 6 km, 12 km, 15 km en 18 km. De plaats van de nieuwe woonwijk Stakendijke in Sijsele is nu nog onbebouwd en wordt doorkruist door de wandelroutes.

Info

Wandelroute: 6 km, 12 km, 15 km, 18 km

In het weiland vlakbij woonzorgcentrum De Stek wordt er momenteel een verkaveling aangelegd. In 2018, voor de aanvang van de bouw van het woonzorgcentrum, werden hier archeologische opgravingen gedaan. Daarbij werden graven uit de Romeinse tijd gevonden, aardewerkpotten. Er werden ook sporen van bewoning in de Middeleeuwen gevonden met grachten, waterputten en andere structuren. Daarom kreeg de straat in deze nieuwe verkaveling de naam ‘Romeinse Straat’.

De aanleg van deze verkaveling is gestart in mei 2021. De riolering, straten en verlichting zijn nu aangelegd. Binnenkort start de bouw van de woningen. Hier zullen 136 wooneenheden gebouwd worden. In het midden is er een recreatiezone aangelegd met een vijver en houten wandelpad. Alle wandelroutes gaan door dit gebied waar momenteel nog geen woningen staan en waar je nog een vergezicht hebt.

Ligging
Wandelroutes bekijken en downloaden

Start:
Zaal De Kring
Dorpsstraat 122
8340 Sijsele

Datum:
Zondag 11 december 2022

Tijdstip start:
8u00 - 15u00

Wandelroutes:
6km, 12km, 15km, 18km

Inschrijfgeld:
Leden: 1,5€
Niet-leden: 3,0€