De Winterfeestentocht leidt je langs weilanden, dreven, bossen, vijvers en cultureel erfgoed in de streek van Sijsele-Damme. Je kan kiezen tussen 4 wandelroutes van 6 km, 12 km, 15 km en 18 km. De grote vlakte van het Maleveld in Sint-Kruis één van de bezienswaardigheden langs de wandelroutes.

Info

Wandelroute: 12 km, 15 km, 18 km

Het Maleveld is een uitgestrekt vlak gebied met weiden en akkers. Al van in de Middeleeuwen is dit gebied in gebruik als weiland. Het is gelegen op het grondgebied van Sint-Kruis. Omdat er hier nagenoeg geen bebouwing is en geen bomen staan heb je van hier een ver en ruim zicht. Bij helder weer kan je de torens van Brugge spotten. Hier kan je ook heel mooie wolkenpanorama’s in volle glorie zien.

In 2022 werd de hoogspanningslijn die dit veld doorkruist afgebroken. Deze werd vervangen door de nieuwe Stevin hoogspanningslijn die een ander traject volgt.

De lange en rechte kasseistrook van de Brieversweg maakt de laatste jaren deel uit van het traject van de lokale rondes van de wielerwedstrijd Elfstedenronde in het Brugse Ommeland. Deze weg vormt een verbinding tussen Sijsele en Sint-Kruis die parallel loopt met de gewestweg N9. Maar deze weg mag enkel gebruikt worden door eigenaars van de landbouwgronden en woningen op Maleveld.

De wandelroute van 18 km gaat dwars door het Maleveld. De route van 12 km en 15 km passeert aan de oostrand van het Maleveld.

Ligging
Wandelroutes bekijken en downloaden

Start:
Zaal De Kring
Dorpsstraat 122
8340 Sijsele

Datum:
Zondag 11 december 2022

Tijdstip start:
8u00 - 15u00

Wandelroutes:
6km, 12km, 15km, 18km

Inschrijfgeld:
Leden: 1,5€
Niet-leden: 3,0€