Winterfeestentocht


Cultuurfabriek Damme

De Winterfeestentocht leidt je langs weilanden, dreven, bossen, vijvers en cultureel erfgoed in de streek van Sijsele-Damme. Je kan kiezen tussen 4 wandelroutes van 6 km, 12 km, 15 km en 18 km. De Cultuurfabriek van Damme is één van de bezienswaardigheden langs de wandelroutes.

Cultuurfabriek Damme

Wandelroute: 6 km, 12 km

De Cultuurfabriek is het cultureel centrum van groot-Damme en is gelegen op grondgebied Sijsele. In de jaren ’60 en ’70 was hier papierfabriek Vandenbon gevestigd. Dit was toen een belangrijke werkgever in de gemeente. Na de stopzetting van de activiteiten geraakte het gebouw in verval door leegstand.

In 2005 kreeg het een nieuwe bestemming. Het werd grondig verbouwd om dienst te doen als cultureel centrum voor stad Damme. Bij deze werken was er een uitbouw met een moderne theaterzaal met een capaciteit van 300 personen. Verder werden tentoonstellingszalen en vergaderruimten ingericht. Er is ook een volledig uitgeruste keuken. In november 2007 werd de Cultuurfabriek officieel geopend.

In de foyer met de bar werd het vroegere dakgebinte en een muur met ruwe bakstenen behouden. Daarmee zijn enkele constructies van het vroegere fabriekspand geïntegreerd in een nieuw modern interieur.

Ligging
Wandelroutes bekijken en downloaden

Start:
Zaal De Kring
Dorpsstraat 122
8340 Sijsele

Datum:
Zondag 11 december 2022

Tijdstip start:
8u00 - 15u00

Wandelroutes:
6km, 12km, 15km, 18km

Inschrijfgeld:
Leden: 1,5€
Niet-leden: 3,0€