Winterfeestentocht

Zondag 11 december 2022 kan je van 8 uur tot 15 uur deelnemen aan de derde editie van de Winterfeestentocht. Deze wandeltocht is geregistreerd bij Wandelsport Vlaanderen en wordt georganiseerd door wandelclub De Marollen en FV Winterfeesten uit Sijsele. De startplaats is in het centrum van Sijsele vlakbij de kerk: Zaal De Kring (Dorpsstraat 122, 8340 Sijsele). Je kan zelf kiezen tussen verschillende afstanden op maat van je wensen: 6 km, 12 km, 15 km en 18 km. Deze wandelafstanden zijn licht gewijzigd van de vermelding in de wandelkalender ‘Walking in Belgium 2022’. Er zijn 3 verschillende rustposten (inclusief de startplaats).

Bij de vorige edities in 2018 en 2019 maakte deze wandeltocht deel uit van het 4-daags evenement ‘Winterfeesten Sijsele’. In 2020 en 2021 mocht dit evenement en de wandeltocht niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. Dit jaar wordt het evenement ‘Winterfeesten Sijsele’ niet georganiseerd. Maar de wandeltocht Winterfeestentocht gaat wel door.

Wandelroutes

Laat je onderweg verrassen door betoverende landschappen in deze regio van het houtland. De streek wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap met weilanden, dreven, bossen en vijvers. Op z’n winters met een laagje rijm oogt het landschap betoverend mooi. De routes komen ook voorbij een aantal locaties met cultureel erfgoed.

De kleinste wandelroute van 6 km is toegankelijk voor G-Sport, kinderwagens, rolstoelgebruikers en Nordic Walking. De routes van 12 km, 15 km en 18 km gaan naar het gehucht Vivenkapelle. De route van 15 km en 18 km bevat onverharde bospaden door het Ryckevelde bos en onverharde dreven voor landbouwvoertuigen. De route van 18 km maakt een mooie lus doorheen het uitgestrekte Maleveld. Er is een rustpost in Sportpark ’t Veld in Sijsele (voor alle wandelroutes) en in het Broederklooster in Vivenkapelle (voor 12 km, 15 km en 18 km).


Verzorgde rustposten

Op de startplaats in Zaal De Kring en de 2 andere rustposten worden frisdranken, bier, wijn en warme dranken aangeboden. Er zijn ook belegde broodjes met kaas en hesp, en verse warme soep. De prijzen zijn op elke rustpost dezelfde. Op de rustposten worden voldoende medewerkers voorzien om de deelnemers optimaal te bedienen.

Inschrijven

Inschrijven voor deelname gebeurt op de startplaats in Zaal De Kring in Sijsele en kan tussen 8 uur en 15 uur. Deelname kost 3 euro per persoon. Daarbij is een verzekering inbegrepen. Leden van erkende wandelclubs genieten 1,5 euro korting. De wandeltocht wordt georganiseerd door wandelclub De Marollen en FV Winterfeesten uit Sijsele en is geregistreerd bij Wandelsport Vlaanderen.

Bereikbaarheid

De startplaats is vlakbij de Sint-Martinuskerk in Sijsele, met het adres:

Deze locatie is makkelijk bereikbaar met de wagen, openbaar vervoer en fiets. Er zijn 3 parkings voor wagens in het centrum van Sijsele, en een bushalte en fietsenstalling vlakbij de startplaats.


Contactgegevens

Bij vragen over de wandeltocht, kan je ons contacteren via het contactformulier op deze link: www.winterfeesten.be/contact of telefonisch op het nummer: 0474/014987.


Wandelroutes bekijken en downloaden

Start:
Zaal De Kring
Dorpsstraat 122
8340 Sijsele

Datum:
Zondag 11 december 2022

Tijdstip start:
8u00 - 15u00

Wandelroutes:
6km, 12km, 15km, 18km

Inschrijfgeld:
Leden: 1,5€
Niet-leden: 3,0€