Zondag 17 december 2023 kan je van 8 uur tot 15 uur deelnemen aan de vierde editie van de Winterfeestentocht. Deze wandeltocht is geregistreerd bij Wandelsport Vlaanderen en wordt georganiseerd in samenwerking met wandelclub De Marollen uit Sijsele. De startplaats is vlakbij de winterbar van Winterfeesten Sijsele: Zaal De Kring (Dorpsstraat 122, 8340 Sijsele).

In 2018 en 2019 maakte de wandeltocht deel uit van het 4-daagse evenement Winterfeesten Sijsele. Vorig jaar ging enkel de wandeltocht door, maar dit jaar is Winterfeesten Sijsele terug met een gezellige winterbar met op zondagnamiddag muzikale animatie en een bezoek van de kerstman.WANDELROUTES

Jaarlijks worden nieuwe mooie wandelroutes uitgestippeld in de streek. Zo worden deelnemers telkens opnieuw getrakteerd op betoverende landschappen in deze regio van het Brugse Ommeland. De streek wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap met bossen, weilanden, dreven, vijvers, boerderijen, kastelen. Op z'n winters met een laagje rijm oogt het landschap betoverend mooi. De routes komen ook voorbij een aantal locaties met cultureel erfgoed.

Er zijn dit jaar extra wandelafstanden van 5 km tot 22 km. Zo kan je als deelnemer de wandelafstand kiezen die het best ligt. De wandelroute van 5 km en 7 km maken een mooie lus in Sijsele. Deze zijn toegankelijk voor G-Sport, kinderwagens, rolstoelgebruikers en Nordic Walking. De wandelafstanden van 10 km, 12 km, 15 km, 17 km en 22 km gaan richting Oedelem waar er een verzorgde en ruime rustpost is in het Land- en Tuinbouwinstituut (LTI). Deze trajecten bevatten onverharde bospaden door het Ryckevelde bos en onverharde dreven voor landbouwvoertuigen. De routes van 15 km en 22 km trekken zelfs nog verder in het beschermde natuurlandschap van de Assebroekse Meersen. Uitzonderlijk gaan alle wandelroutes (excl. 7 km) door het voormalige militair domein in Sijsele. Deze site waar je nu nog de authentieke loodsen ziet krijgt binnen een aantal jaar een herbestemming.

Deelnemers kunnen de wandeling ook volgen op smartphone in de app Google Maps of een wandelapp met een ingeladen GPX-bestand. Daarbij wordt er ook achtergrondinfo gegeven bij de landschappen en bezienswaardigheden langs het parcours. Aan de start kan je hiervoor eenvoudig de QR-code van de gekozen wandelroute scannen met de camera van jouw smartphone.

INFO

Start:
Zaal De Kring
Adres: Dorpsstraat 122, 8340 Sijsele

Datum:
zondag 17 december 2023

Inschrijving:
van 08u00 tot 15u00

Deelnameprijs:
€ 3,00
€ 1,50 (leden van wandelclub)

Telefoon:
0474014987

E-mail:
info@winterfeesten.be

BEREIKBAARHEID

De start van de wandeltocht Winterfeestentocht is in Zaal De Kring in Sijsele-Damme. De aankomst is in de gezellige winterbar van Winterfeesten Sijsele op het Kerkplein (vlakbij de startlocatie). Deze locatie is makkelijk bereikbaar. Voor fietsers is er op het Kerkplein een fietsenstalling. Voor wie met het openbaar vervoer komt is er op het Kerkplein de bushalte 'Sijsele Dorp' (voor de lijn L58 Brugge - Eeklo - Gent). Voor wagens is er een ruime parking op het Lindeplein langs de Kloosterstraat (wandelafstand van +/- 300 meter) en de randparking langs de Dorpsstraat (wandelafstand van +/- 400 meter). Onderstaand stratenplan toont de locatie van de startplaats, het Kerplein en de parkings.


HOOFDPARTNERS