Winterfeestentocht

Zondag 15 december 2019 kan je vanaf 8 uur deelnemen aan de tweede editie van de winterfeestentocht. Deze wandeltocht kadert in het 4-daagse winterfestival Winterfeesten Sijsele. De startplaats is in de verwarmde feesttent van Winterbar d’Amuse op het kerkplein in het centrum van Sijsele. Je kan zelf kiezen tussen verschillende afstanden op maat van je wensen: 5 km, 10 km, 15 km en 20 km. Langs het parcours voorzien we voldoende rustposten. Deelnemen aan de wandeltocht kan tot 15 uur.

Gevarieerd parcours

Laat je onderweg verrassen door betoverende winterlandschappen in het Brugse Ommeland. Het Brugse Ommeland wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap met weilanden, dreven, bossen, vijvers. Op z’n winters met een laagje rijm oogt het landschap betoverend mooi. Wij voorzien alvast een gevarieerd parcours door deze prachtige natuur.

De kleinste afstand van 5 km is toegankelijk voor G-Sport, kinderwagens, rolstoelgebruikers en Nordic Walking. De afstand van 15 km en 20 km gaat langs bospaden door het mooie Ryckevelde bos en langs de Meibosvijvers.

De trajecten komen ook voorbij een aantal interessante bezienswaardigheden:

 • Dorpsmolen in Sijsele
 • Neogotisch complex van Vivenkapelle
 • Heilig Hart kapel in Moerkerke
 • bijentuin van Damme
 • oude spoorwegbedding
 • voormalig stationsgebouw van Sijsele
 • voormalige legerkazerne
 • kasteel Ten Torre
 • Meibosvijvers
 • authentieke schuur van het Hof van Sijsele

Verzorgde rustposten

Op de startplaats in winterbar d’Amuse en de rustposten bieden we naast dranken ook belegde broodjes en verse warme soep aan tegen democratische verlaagde prijzen voor deelnemers aan de wandeltocht. Op de rustposten worden voldoende medewerkers voorzien om deelnemers optimaal te bedienen.

Praktische info

Inschrijven voor deelname gebeurt op de startplaats op het kerkplein in Sijsele. Deelname kost slechts 2 euro. Leden van erkende wandelclubs genieten 0,5 euro korting. De wandeltocht wordt georganiseerd in samenwerking met wandelclub De Marollen in Sijsele en is geregistreerd bij Wandelsport Vlaanderen.

We voorzien voldoende parkeergelegenheid op het Lindeplein langs de Kloosterstraat in Sijsele. Het Lindeplein ligt op wandelafstand (300 meter) van de startplaats.

Datum: zondag 15 december 2019, inschrijven tussen van 8u tot 15u
Startpunt: Winterbar d’Amuse, Kerkplein Sijsele (Dorpsstraat thv nr 122)
Prijs deelname:
– 1,5 euro (leden van een erkende wandelclub)
– 2 euro (niet-leden van een erkende wandelclub)


PROGRAMMA WINTERFEESTEN 2019

ZA 14 DECEMBER
16u Winterbar d'Amuse open
18u Bezoek kerstman
met cadeautjes voor de jongsten
20u Winterparty met Studio Enjoy (DJ Kevin)

  NIEUWSBRIEF