Winterfeesten Sijsele is een jaarlijks 4-daags winterevenement dat in 2018 voor het eerst georganiseerd werd op het Kerkplein in Sijsele. Na de tweede editie in 2019 kon het evenement niet meer doorgaan omwille van de maatregelen tegen het coronavirus. Dit jaar komt Winterfeesten terug op 14-15-16-17 december 2023.

Winterfeesten Sijsele wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de hulp van een enthousiast vrijwilligersteam, de steun van tal van bedrijven en handelszaken, en Stad Damme.

HISTORIEK

Winterfeesten Sijsele ging voor het eerst door op 13-14-15-16 december 2018. Hiervoor werd een verwarmde kadertent met winterbar geplaatst op het Kerkplein. Daar waren er verschillende festiviteiten met een modeshow, optredens, winterparty, kerstmarkt, bezoek van de kerstman en wandeltocht. Het nieuwe evenement was meteen een schot in de roos en wist heel wat volk te bekoren voor een bezoek.

Een jaar later werd de kadertent uitgebreid en werd op 12-13-14-15 december 2019 uitgepakt met een gelijkaardig feestprogramma. Maar in 2020 en 2021 kon het evenement niet doorgaan omwille van de maatregelen tegen het coronavirus. Even werd gedacht om de editie van 2021 uit te stellen naar maart 2022. Omdat de opgelegde beperkingen langer van kracht bleven dan verwacht werd ook beslist om de uitgestelde editie niet te laten doorgaan.

Maar de organisatoren van Winterfeesten zaten in die periode niet stil! In 2019 werd de organisatie van de septemberkermis in Sijsele overgenomen met het nieuwe concept onder de naam 'Barrio Tilo'. Dat evenement kon in 2020, 2021 en 2022 wel doorgaan. Het kende een sterke groei met jaar na jaar een grotere opkomst en een uitgebreider feestprogramma.

Begin dit jaar werden alle nodige voorbereidingen getroffen voor een nieuwe editie van Winterfeesten Sijsele. Het Kerkplein blijft de beste locatie. Het is goed bereikbaar en springt in het oog voor het vele doorgaand verkeer. Bovendien zorgt Winterfeesten met de aankleding voor een gezellige kerstsfeer in de dorpskern van Sijsele. Voor de doorstart krijgt het evenement een nieuwe huisstijl voor het logo, de website, het drukwerk en online communicatiekanalen. Ook de verwarmde kadertent met de winterbar van Winterfeesten Sijsele wordt nog gezelliger aangekleed als de vorige edities in een chaletstijl met houten wandbekleding en sfeervolle kerstdecoratie. Hiervoor wordt beroep gedaan op een firma met de nodige ervaring. Aanwezigen zullen zich dit jaar wagen in een apart sfeervol decor. Een bezoekje loont zeker de moeite!

HOOFDPARTNERS