Winterfeesten Sijsele

Locatie

De show van Les Folles de Gand & The Stardancers op vrijdag 10 april gaat door in de Cultuurfabriek in Damme. Dit is het cultureel centrum van stad Damme.

Historiek

Maar deze locatie heeft ook een historisch verleden. Het gebouw was vroeger een fabriek, meer bepaald de papierfabriek Vandenbon. Deze fabriek was in de jaren ’60 en ’70 een belangrijke werkgever in de gemeente. Na de stopzetting van de activiteiten geraakte het gebouw in de jaren 2000 in verval door leegstand. In 2005 kreeg het een nieuwe bestemming. Het werd grondig verbouwd om dienst te doen als cultureel centrum voor stad Damme.

Bij deze werken was er een uitbouw met een moderne theaterzaal met een capaciteit van 300 personen. Verder werden tentoonstellingszalen en vergaderruimten ingericht. Er is ook een volledig uitgeruste keuken.

In de foyer met de bar werd het vroegere dakgebinte en een muur met ruwe bakstenen behouden. Daarmee zijn enkele constructies van het vroegere fabriekspand geïntegreerd in een nieuw modern interieur. Zo vormt dit gebouw een originele locatie waar het gezellig vertoeven is.

Huidige bestemming

In november 2007 werd de Cultuurfabriek officieel geopend. De Cultuurfabriek is ondertussen uitgegroeid tot een drukke locatie waar wekelijks tal van culturele activiteiten zijn: films, theatervoorstellingen, cultuurcafés, kunstateliers, workshops, recepties, tentoonstellingen,…

Op vrijdag 10 april komt Les Folles de Gand met The Stardancers en special guest Carine Stevens naar de Cultuurfabriek met hun nieuwe show.

Hoofdpartners

Gallrey-img-8
Gallrey-img-8
Gallrey-img-8
Gallrey-img-8
Gallrey-img-8
Gallrey-img-8
Gallrey-img-8
Gallrey-img-8